Viktigt att tänka på kring e-handel

Många vill starta näthandel och det blomstrar just nu kring denna handelstyp. Men vad finns det att tänka på när det kommer till detta för att tjäna så mycket som möjligt? Och vilka är de kommuner i Sverige som toppar listan på de mest flest och bäst e-handlar?

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om olika tips för att tjäna mer pengar på sin webbshop. Bland annat genom att fokusera på trafiken och noggrant välja vilken man vill jobba med för att köpa annonser och få in både köpt och organisk trafik. Dessutom är det viktigt att tänka lite extra kring hur dina produkter ska nå dina kunder, en konsument gillar verkligen när det går enkelt, snabbt och smidigt att få hem sina saker som de köpt.

 

Tänk alltså ett varv extra kring logistik och distribution när du får igång din e-handel. Vad ska du ta för priser för porto, frakt och så vidare.

 

Vidare gäller det att se över sin e-handelsplattform, sin hemsida och noga kring vad för produkter som ska säljas.

 

Näthandeln växer för varje år i Sverige

 

I Sverige växer näthandeln för varje år och många startar nya butiker online. Men vilka kommuner ligger i topp när det kommer till e-handel egentligen? I en artikel går det att läsa följande:

 

”Munkfors, Ockelbo, Storfors, Stockholm och Sjöbo. Det är Sveriges fem bästa näthandelskommuner 2018, enligt betaltjänstföretaget Payson som nyligen presenterade sin årliga kartläggning. Med hjälp av statistik från Allabolag.se och SCB har de undersökt var i landet näthandeln är på starkast framfart genom att ta fram ett indexvärde utifrån antal nystartade e-handelsföretag och antalet invånare.”

 

(Källa: NWT.se)