Tips om du vill starta e-handel

Många är det som vill starta e-handel nu mera, men det finns en hel del saker som man måste tänka på innan man tar steget fullt ut och faktiskt drar igång med sin firma – och vad man ska tänka på tipsar vi om idag.

”Om jag skulle starta en e-handel i dag skulle det framförallt kretsa kring Google. Bestäm dig för vilka produktkategorier som ligger dig varmt om hjärtat och som har en tydlig marknadsnisch” läs mer här.

ehandel

Citatet ovan kommer från tidningen Driva Eget där branschmannen Daniel Lantz ger sina tre bästa tips om vad man ska tänka på innan man startar upp en e-handel. Och citatet ovan är hans första tips och vidare tipsar han om att man ska kolla upp hur konkurrensen ser ut och sedan slutligen utvärdera sina konkurrenter för att se hur man själv kan göra sin nisch på e-handeln bättre än konkurrenternas. Men självklart finns det långt fler saker än så att tänka på. Ett exempel på saker som man också ska hålla i minnet är hur man ska hålla med logistiken, alltså hur man ska förvara produkten e-handeln ska erbjuda på ett smart sätt med lagerhållning och kassasystem. Det är något vi till exempel tidigare skrivit om och då berättade vi om när reglerna för logistiken ändrades år 2009 och hur detta gav positiv inverkan på företag som specialiserat sin på att tillhandahålla produkter för detta. Så att bara veta vad man vill sälja, hur det går för ens konkurrenter och vad man ska göra för att slå sina konkurrenter är alltså inte helt och hållet tillräckligt när man talar om vad som behövs göras innan man startar upp sin verksamhet – men självklart något man också ska göra.