Teknik förbättrar event och möten

Möten ska vara effektiva och ha en agenda, så att ingens tid slösas bort. Visste du till exempel att vi lägger hela fyra veckor per person slösmöten under bara ett år? Gör dina möten bättre, eller skippa dem.

När det är ett stort och viktigt möte som ska ske är modern teknik ett bra sätt att hålla ordning och underlätta för alla inblandade. Med meetit.se och deras olika tjänster för möten och event kan du hålla koll på när deltagarna checkar in och hålla besökshanteringen på en hög servicenivå.

Därför skippar teknikjättar långa, onödiga möten

Många chefer inom teknik och IT har egna, okonventionella sätt att hålla möten på. Det kan vara minsta antal personer som är inbjudna, bara de som verkligen har nytta av informationen och på stående fot, så att det ska gå så effektivt och snabbt till. Det är ingen dum idé, vi slösar nämligen bort en hel massa tid på onödiga möten. I en artikel i Metro går det att läsa om hur vi lägger runt 4 veckor per person per år, på helt ovidkommande arbetsmöten där vi inte ens lyssnar ordentligt.

För långa möten, ostrukturerade möten eller helt enkelt meningslösa möten. Plötsligen ska alla släppa vad de har för händer och göra något helt annat – NyTeknik

 

Även här går det att läsa om hur du undviker dyra mötesfällor som bara skapar stress, och kostar pengar. Eftersom tid är pengar på ett företag. Dåliga möten kan dessutom bara vara ett tydligt tecken på dåligt ledarskap. Som chef gäller det att ta tag i den interna möteskulturen och sätta stopp för slöseriet på resurser. Fokusera på att bara göra det som skapar värde i stället.