Mobil med grym prestanda

När det kommer till mobiltelefoner går utvecklingen i ett rasande tempo. Och det allra senaste man tagit fram är supersnabba mobiler med lika bra prestanda som hos datorer.

4291434-iphone-on-human-hand

De senaste åren har tekniken utvecklats oerhört mycket och detta har setts extra tydligt när det kommer till mobiltelefoner. Från att ha varit tegelstensapparater med minimal skärm är de nu supertunna med en superskarp skärm som är lika stor som mobilen själv. Här kan man läsa om ett par nya trender som var aktuella för ett par år sedan men man har redan kommit ännu längre sedan dess. Det allra nyaste just nu i mobilvärlden är Apples mobiltelefon Iphone 7 som är snabbare än alla konkurrenter på marknaden.

Satsat på prestandan

På 99mac.se kan man läsa att prestandan i den nya mobiltelefonen har förbättras genom att man har satt in en ny processor vid namn A10 Fusion. Den består av fyra kärnor, med två strömsnåla kärnor som kan hantera enklare processer. Med den här lösningen ska den nya mobiltelefonen få en bättre batteritid än tidigare modellen, samtidigt som prestandan förbättras. Apple har själva prisat den förbättrade prestandan och hävdar att den är den bästa på marknaden just nu. Men är den verkligen bättre ur det här anseendet än alla andra mobiltelefoner på marknaden? För att ta redan på det gjorde man hos 99mac ett test.

Bättre än konkurrenterna

I testet kom man fram till att Iphone 7 faktiskt tar ledningen när det gäller rå prestanda för grafikhantering och processor. De telefoner man valde att testa den nya Apple-modellen mot var konkurrenterna Samsung Galaxy S7, LG G5 och Huawei Nexus 6p och alla dessa mobiler fick alltså se sig besegrade. Visst har Iphone 7 fått mycket kritik från experter som inte tycker den är tillräckligt bra, men när det kommer till prestandan kan de alltså inte klaga.