Kontorsmaterial även i it-branschen

Övervägt att förflytta företaget online för att slippa allt kontorsmaterial? Då får du tänka om. Kontorsmaterial behövs i vilken bransch du än är i – och framförallt inom branscher med sin huvudsakliga verksamhet på nätet.

kommunikationAtt det vanligaste som stjäls på en arbetsplats är kontorsmaterial är ingen hemlighet och enligt Svenska Dagbladet finns det ingen beloppsgräns för vad som ska klassas som just stöld. Detta innebär att även en hemtagen penna, toalettrulle eller ett skrivblock i realiteten är något du stulit och riskerar att få dig sparkad från företaget eller rent utsagt anmäld för stöd, om inte både och. Men eftersom att allt fler företag expanderar ut online och inte bara finns i fysiska kontor gör att man skulle kunna tro att stölderna bör minska – dock stämmer inte detta. Oavsett om företaget huserar på nätet såsom i en e-handel måste det fortfarande finnas ett huvudkontor för företagets medarbetare, vilket innebär att kontorsmaterial förmodligen är något som aldrig kommer att försvinna från affärsvärlden oavsett bransch, online eller inte. Arbetar man exempelvis med e-handel är det till exempel viktigt att det finns skrivare med bra bläck och toner för att skriva ut bland annat fakturor, ordrar och andra dokument för att den dagliga ruljangsen ska löpa på smidigt. Så att tro att man kommer bort från kontorsmaterialet bara för att man flyttat sin verksamhet ut på nätet är alltså en lögn.

Var miljömedvetna i val av kontorsmaterialet

weekly_calenderNågot som man ska hålla i minnet när det kommer till inköp av kontorsmaterial är att man ska vara så miljövänlig som möjligt. Ett exempel är att enbart köpa in block av återvunnet eller ekologiskt papper, likaså pennor och annat för att ha så liten klimatpåverkan som möjligt. Men en annan sak man ska tänka på är även hur man hanterar kontorsmaterial som är skadliga för miljön om man inte hanterar dem på rätt sätt när man gör sig av med dem. Ett exempel är just toner och bläck till skrivaren.

Bra att veta om hantering av bläckpatroner

En laserskrivare och en bläckstråleskrivare har bägge två sina för och nackdelar, vilka tidningen MacWorld listar. Men något som många inte vet är att bläckpatroner inte är nedbrytbara vilket gör att man absolut inte ska kasta dessa bland vanliga sopor utan dessa ska återvinnas. Annars hamnar patronerna i deponier och tippar runt om i världen där de sedan blir kvar upp till så länge som 1 000 år innan de bryts ner då de flesta är tillverkade av höggradig polymerer eller plast. Dessutom kan patronerna bli frätande, brandfarliga och reaktiva vilket innebär att när de bränns eller punkteras så kan bläcket faktisk explodera, börja brinna eller släppa dödliga ångor som skadar såväl människor och djur som miljön. I patronernas bläck finns nämligen flyktiga organiska kemikalier som bland annat orsakar både fosterskador på, hälsoproblem och cancer. Så med andra ord ska du vara väl medveten om att återvinna dessa på ett bra sätt för att inte orsaka dig själv eller din omgivning skada och vill du veta mer om detta kan du klicka här så kommer du till en bra artikel i ämnet som IDG nyligen publicerat.