Kassaregister, ett måste

Idag måste alla företag som hanterar pengar på ett eller annat sätt skaffa ett kassaregister. Detta gäller även torghandlarna som inte tidigare behövt ha några system som ger ut kvitton och liknande. Fördelarna med att ha ett kassaregister är många, tyvärr har inte alla tagit fasta på detta och beställt och installerat kassaregister i tid innan lagen gick igenom. Även om det är press på att skaffa ett kassaregister så är det fortfarande viktigt med bra kassaregister och inte bara ett gammalt och slitet. Därför tillät skatteverket en viss mjuk linje för de som missat att installera så det får töjas lite på tidgränsen, men inte länge till.

Många kunder har missuppfattat den här mjuka linjen och har antingen skjutit på sina beställningar eller gjort dem men inte velat ha leveranser förrän så sent som möjligt. Det har gjort att det blivit en flaskhals hos leverantörerna, säger Thor Johnsson, ordförande i Kassaregisterrådet, som är ett branschråd för tillverkare och leverantörer av kassaregister.

Vikten av ett bra system

Fördelen med ett bra kassasystem är den kontrollen som företagen får över sin verksamhet och deras utgifter och inkomster. Det förenklar samtidigt för kunden som vet att det är en seriös handel och kan samtidigt få kvitto på hela transaktionen. Det kan även komma att kosta för den som inte har ett bra system och då kan det tillföras en kontrollavgift från skatteverket. Se till från början att det är seriösa försäljare av kassasystem såsom Cash-IT.se. Det gynnar ditt företag och din plånbok helt enkelt att ha ett system som fungerar och bra dessutom.