IKEA lanserar smarta möbler

Att tekniken ständigt utvecklas är ingen nyhet, men vad som däremot är nytt är vad som faktiskt utvecklas – nu har IKEA lanserat en serie smarta möbler.

Tekniken som vi använder oss av i vår vardag är omfattande, så pass omfattande att vi kanske ibland inte ens tänker på den. Till exempel finns teknik som skyddar oss, gör vår dag enklare och möjliggör ett enklare kommunikationsflöde och det är just kommunikation som IKEA vill underlätta med sin nya kollektion. Nu har man nämligen lanserat en kollektion med smarta möbler som laddar din telefon av att bara lägga den på möbeln, utan sladd – och det är smart teknik om något!

Tricket stavas Qi-standard

De möbler som IKEA nu släppt är i form av sängbord, lampor och skrivbord som faktiskt är trådlösa laddningsstationer för din smarta telefon vilket möjliggörs genom Qi-standard, skriver Expressen. Och det är just Qi-standarden som möjliggör trådlös laddning vilket gör att tekniken fungerar på alla enheter som antingen har stöd för Qi-standarden eller som har ett skal som stöder den. Till tidningen säger Jeanette Skjelmose, som är affärsområdeschef belysning och trådlös laddning, att anledningen till att IKEA lanserar dessa möbler är för att man vet hur mycket vi avskyr sladdar och att man därför vill ge möjlighet att ladda var som helst i hemmet – genom att alltså integrera trådlös laddning i utvald heminredning. Men dessa möbler som finns i butik nu är bara börja. IKEA hintar även om att fler möbler i deras sortiment kommer att bli integrerade med denna fantastiska nya teknik!